Laatste ontwikkelingen
en kort
nieuws
BEZOEK DE WEBSITE

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Pon Power nieuws? Lees dan verder in de nieuwssectie op onze website.

KALENDER

BEURZEN 2019

MARITIME INDUSTRY - GORINCHEM

7 t/m 9 mei 2019

OFFSHORE ENERGY '19 - RAI AMSTERDAM

8 & 9 oktober 2019

NIEUWS
Laatste ontwikkelingen
en kort
nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Pon Power nieuws? Lees dan verder in de nieuwssectie op onze website.

BEZOEK DE WEBSITE
NIEUWS

PON POWER INTRODUCEERT
CAT SOLAR ZONNEPANELEN 

EKOFISH KIEST VOOR PON POWER

EN EST-FLOATTECH

NIEUWE SERVICE REPAIR OPTIONS MAAKT REVISIE VOORDELIGER EN DUURZAMER

BEURZEN 2019

MARITIME INDUSTRY - GORINCHEM

7 t/m 9 mei 2019

OFFSHORE ENERGY '19 - RAI AMSTERDAM

8 & 9 oktober 2019

PON POWER STAPT MET CAT SOLAR IN DUURZAME ENERGIE

PON POWER INTRODUCEERT CAT SOLAR ZONNEPANELEN

Gedreven vanuit de energietransitie hebben Pon Power en Caterpillar de volgende stap gezet om gebruik te maken van duurzamere energiebronnen. Naast emissiereductie door middel van zuinigere en schone motoren ligt de focus van Pon Power ook op de kansen die de energietransitie met zich meebrengt. Met de introductie van de Cat Solar zonnepanelen biedt Pon Power – als eerste Caterpillar dealer in Europa – ondernemers en instanties een duurzaam alternatief voor het opwekken van stroom.

MEER EFFICIENCY
De Cat Solar zonnepanelen maken gebruik van de Thin Film Technology Advantage. De opbrengst van een Thin Film modulesysteem kan tot 10% hoger zijn dan die van de beste multikristallijne zonnesystemen. Daarnaast hebben ze het huidige wereldrecord voor CdTe PV-module efficiency op naam - waarbij maar liefst 18.2% efficiency behaald kan worden - bij meer geavanceerde grote modules. Cat Solar zonnepanelen bieden de mogelijkheid om grotere vermogens op een relatief kleine netaansluiting te realiseren. Daarnaast kan door het innovatieve systeem meer vermogen geïnstalleerd worden op een kleiner dak. De zonnepanelen zijn volledig ontwikkeld in de Verenigde Staten, waarbij zowel de kwaliteitsconstructie als het innovatieve design een belangrijk uitgangspunt zijn. Ook wanneer er sprake is van een warm klimaat, vochtige omstandigheden of schaduw, produceren de Cat Solar zonnepanelen meer energie. Met als gevolg lagere kosten.

TOTAALOPLOSSING
Cat Solar zonnepalen zijn volledig te integreren met huidige installaties zoals een warmtekrachtinstallatie of noodstroomvoorziening. Bovendien worden de Cat Solar zonnepanelen geleverd met Cat garantie en is monitoring en performance bewaking mogelijk.

Lees meer over Cat Solar in het artikel over firma Diepstraten of bezoek onze website.

EKOFISH KIEST VOOR PON POWER EN EST-FLOATTECH

PON-BEDRIJVEN AAN BOORD VAN
DUURZAAMSTE VISSERSBOOT VAN NEDERLAND

Ekofish Group, een Urks familiebedrijf dat zich richt op duurzame visserij, heeft zich ten den doel gesteld een zo duurzaam mogelijke vissersboot te bouwen. Om daar een bijdrage aan te leveren zijn Pon Power en EST-Floattech beide geselecteerd als leverancier.

De UK205 “Spes Nova”, een twinrigger/flyshooter die momenteel wordt gebouwd door Maaskant Stellendam, is in nauwe samenwerking met Vripack Naval Architects ontwikkeld. Het schip krijgt drie identieke diesel-elektrische Caterpillar generatorsets, gekoppeld aan een power management system met batterijopslag.

Daarnaast zijn er intelligente energie terugwinsystemen bedacht, onder meer bij het vieren van de lieren tijdens het zetten van de netten. Zowel liggend in de haven als varend in de haven is het schip volledig emissieloos door het gebruik van batterijen. Al met al ontstaat zo het meest krachtige, efficiënte en duurzame schip in zijn soort.

De Spes Nova wordt begin 2019 opgeleverd. In de volgende editie van Motorennieuws leest u meer over dit bijzondere project!

SPECIAAL VOOR ONZE BINNENVAARTKLANTEN

NIEUWE SERVICE REPAIR OPTIONS MAAKT REVISIE VOORDELIGER EN DUURZAMER

Pon Power heeft special voor klanten in de binnenvaart een nieuwe, extra revisieservice ontwikkeld: Repair Options. Deze nieuwe dienst, die per direct beschikbaar is, biedt reders en kapiteins de mogelijkheid bij een revisie van hun Cat motor originele componenten die nog in goede staat zijn, te hergebruiken. Met deze optie haalt de klant dus het maximale uit de motor en de daarin werkzame componenten, tegen lagere kosten dan wanneer de onderdelen vervangen zouden worden. Bovendien voorkomt deze optie kosten door stilstand, omdat een revisie die anders wellicht uitgesteld zou worden nu toch gedaan kan worden.

DUURZAAM, VOORDELIG, EFFICIËNT
Door het hergebruiken van nog goed functionerende componenten en de garantie daarop is Repair Options duurzaam, voordelig en efficiënt. Deze optie is beschikbaar voor waterpompen, cilinderkoppen, turbo´s, oliepompen, brandstofpompen en regulateurs.

Kijk voor meer informatie over Repair Options op de website of neem contact op met uw Pon Power service vertegenwoordiger.

Pon Power Motorennieuws

Het online relatiemagazine van Pon Power, de Caterpillar dealer voor diesel en gas motoren & generatoren. In dit magazine houden wij u op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de markt, innovatieve projecten en nieuwe services en producten van Pon Power.
Volledig scherm