achtergrond
shade hoekje
NIEUWS
Nieuws
Kort

Je kunt altijd het laatste nieuws, video's en acties van Pon Power checken op de website 

knop
LEES MEER
fvsdf.jpg

KORT NIEUWS

Wijzigingen Pon Power

Wij willen u graag informeren over een aantal wijzigingen die er binnen Pon Power en de Pon organisatie hebben plaatsgevonden. 

Pon is een belangrijke speler op het gebied van energie-oplossingen voor onder andere de maritieme sector en het is noodzakelijk voor Pon om versneld te innoveren. Denk hierbij aan de digitalisering en de energietransitie waar we nu mee te maken hebben. Tegelijkertijd willen wij u de beste klantervaring (blijven) bieden. Het versimpelen van de Pon organisatie is een logisch gevolg van al deze ontwikkelingen. Deze versimpeling zal door de corona crisis versneld worden doorgevoerd.

rectangle_3_copy.jpg

Nieuwbouw

Om in te blijven spelen op de veranderende marktvraag zullen wij de verkoop van nieuwe MaK motoren (tot op heden verliep dit via Bolier) integreren met het verkoopteam van Pon Power Nederland. Door de krachten te bundelen verwachten wij complexere klantvraag beter te kunnen beantwoorden. Het verkoopteam van Bolier zal fysiek kantoor gaan houden bij Pon Power te Papendrecht, onder leiding van Directeur Power & Propulsion Products - Jochem Neuteboom. Het portfolio van Pon Power betreft nu Cat motoren en generatorsets, MaK motoren en generatorsets, Berg (verstelbare) schroeven en thrusters en Cat Solar zonnepanelen.

Service en Parts

Pon Power blijft zich onveranderd richten op de service en parts levering van Cat motoren & oplossingen. Bolier gaat zich volledig focussen op de service en parts levering van MaK motoren en Berg propulsion-producten. Deze organisatie komt onder leiding te staan van General Manager - Olaf Lokhorst.

Binnen Pon Power Nederland zal er naast de verkoop van nieuwe motoren en service & parts een speciaal team worden opgesteld die zich richt op het samenstellen van (nieuwe) oplossingen voor geselecteerde marktsegmenten. Denk hierbij aan warmtekrachtinstallatie voor onder andere tuinbouw en ziekenhuizen, power packs voor aandrijving van hei- en boormachines, critical power voor datacenters, containerised opwekkingsinstallaties voor off-grid food in Afrika. Dit team komt onder leiding van Directeur Power & Propulsion Solutions Arnold den Boon te staan. Projectmanagers en Engineers van Topec verhuizen hiermee naar Pon Power.

In het dagelijks contact met betrekking op de verkoop en projectmanagement van nieuwbouw projecten behoudt u grotendeels uw vaste contactpersoon. Op termijn zullen alle nieuwe overeenkomsten met Pon Power Nederland gesloten worden.

Pon Power & Bolier blijven ongewijzigd hun kernwaarden behouden: persoonlijk, flexibel met hoge kwaliteit en bereikbaarheid voor u. Voor onderhoud en parts leveringen aan uw Cat installatie blijft Pon Power uw aanspreekpunt en verandert er niets. Voor service en parts vragen met betrekking tot MaK motoren en Berg Propulsion blijft Bolier uw vaste contact. Het serviceteam van Bolier zal gevestigd blijven op het kantoor van Bolier te Dordrecht.

Nieuwbouw

Service

Met het samenvoegen van de teams van Topec en Pon Power zal Topec langzaam afgebouwd worden. Productie en Assembly activiteiten van Topec worden uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven.

Deze aanpassingen geven ons de mogelijkheid om te blijven investeren in de toekomst en in oplossingen die voor u en uw business waarde toevoegen. Zo blijven wij ons richten op de doorontwikkeling van een powerpacks en hybride oplossingen.

Wat verandert er voor Pon Power?

Speciaal team: Solutions

close
top (copy)
rectangle_3_copy_4.jpg
group_2.jpg
34.jpg

KORT NIEUWS

Berg
Propulsion

Cat Propulsion verkocht aan Gula Skrinet AB en heet vanaf nu Berg Propulsion

Caterpillar heeft eerder dit jaar een overeenkomst bereikt met Gula Skrinet AB om Caterpillar Propulsion AB te verkopen. De producten en diensten dragen nu de merknaam Berg Propulsion. 

Pon Power blijft zich inzetten voor de voortstuwingsindustrie en blijft het eerste aanspreekpunt voor de verkoop van Berg voortstuwingssystemen. Het onderhoud blijft uitgevoerd worden door Bolier.

De beslissing om Caterpillar Propulsion te verkopen aan Gula Skrinet AB is om de continuïteit met de klanten en dealers van Caterpillar te behouden en het bedrijf te positioneren bij een eigenaar die het bedrijf en de industrie al kent. Gula Skrinet AB is een bedrijf dat wordt geleid door de vorige COO en aandeelhouder van het voormalige Berg Propulsion AB. De eigenaar heeft uitgebreide ervaring en een diep begrip van de wereldwijde maritieme sector. Caterpillar is van plan een nauwe zakelijke relatie te onderhouden met het afgestoten bedrijf, waarbij zowel de verkoop van MaK als Cat maritiem wordt ondersteund.

Pon Power & Bolier blijven dealer

close

Behoud continuïteit

group_3_copy_2.jpg
rectangle_3_copy_3.jpg

KORT NIEUWS

My Pon Power Portal

online applicatie

Pon Power helpt u graag om uw dagelijkse werkzaamheden overzichtelijker en efficiënter te maken. Veelal bieden wij u deze hulp in de vorm van online applicaties. Inmiddels zijn dit er al heel wat en is het misschien lastig om het overzicht te houden van wat er beschikbaar is en hoe u hierbij kunt inloggen. Speciaal hiervoor is het My Pon Power portal ontwikkeld.

close

Wat biedt My Pon Power Portal u precies?

Het portal biedt u vooral heel veel gemak. Door middel van slechts één inlog heeft u direct toegang tot al uw Pon Power applicaties zonder dat u hierbij steeds opnieuw hoeft in te loggen. Inloggen kan gemakkelijk met uw bestaande Caterpillar (CWS) gegevens.

Ontdek de voordelen van My Pon Power Portal!

Benieuwd wat het My Pon Power portal voor uw dagelijkse werkzaamheden kan betekenen? Ga naar myponpower.pon-cat.com en log in met uw CWS gegevens. Indien u uw gebruikersnaam of wachtwoord niet meer weet of u nog niet over inloggegevens beschikt, dan kunt u die via de website gemakkelijk opvragen.

KORT NIEUWS

Profiteer van een snelle levering!

Laatste 3508 motoren
uit voorraad leverbaar:

close

Meer weten? 

Neem contact op met uw accountmanager of bel 078 6420 420.

Mocht u willen hermotoriseren voorafgaande de ingang van de strengere emissie-eisen EU Stage V en bent u op zoek naar een motor in de vermogensrange 507 - 746 bkw (680-1000 bhp)?

Profiteer dan nu van een snelle levering, Pon Power levert deze motoren tijdelijk uit voorraad.

3508_motor_c040091.png

KORT NIEUWS

PON POWER INTRODUCEERT 

CAT® C32B (TRIPLE TURBO) VOORTSTUWINGSMOTOR

Robuuste en bewezen succesvolle voortstuwingsoplossing geschikt voor een scala aan toepassingen

Pon Power introduceert de nieuwe Cat® C32B Triple Turbo high-performance voortstuwingsmotor. Deze nieuwe motor, die voortborduurt op het bewezen robuuste en toonaangevende C32-platform, biedt zowel potentie als comfort. Met zijn verbeterde motorblok, sequentieel geplaatste turbo's en verhoogde koelcapaciteit is de C32B 3-Turbo ideaal voor een breed scala aan toepassingen, van jachten tot commerciële toepassingen en overheid.  De Cat C32B Triple Turbo-motor zal eind 2021 leverbaar zijn.

Cat® C32B Triple Turbo high-performance voortstuwingsmotor

close

“Het Cat C32-motorplatform heeft een wereldwijde reputatie van robuustheid en betrouwbaarheid", zegt Jochem Neuteboom, Commercieel Directeur bij Pon Power. “Met de C32B drievoudige turbomotor tilt Caterpillar de belangrijkste eigenschappen van dat platform naar een hoger niveau, door meer vermogen, meer comfort, meer duurzaamheid en lagere kosten over de gehele levensduur te leveren. We zijn ervan overtuigd dat we met deze hightech, krachtige energieoplossing onze klanten kunnen helpen hun producten naar een hoger niveau te tillen. ”

hoger niveau 

c32b_cat_marine_propulsion_engine_modernhex_ortho_right_front.png

De nieuwe C32B presenteert de meest duurzame, hoogwaardige en maritieme energieoplossing die momenteel beschikbaar is. De C32B is verkrijgbaar in drie vermogens. Elk model heeft een betere vermogensdichtheid dan het vorige model, met een vermogenstoename tot 25%. Dit alles met behoud van dezelfde footprint, waardoor een snelle en probleemloze refit van deze hightech motor mogelijk is.

Drie vermogens

gc_row_models_bkgd_1200x9006.png

KORT NIEUWS

CATERPILLAR NOODSTROOM GENERATOREN 

NU TEGEN EEN LAGERE PRIJS 

Nieuwe lijn Cat® GC-dieselgeneratorsets zijn af-fabriek, compleet en gebruiksklaar

close

Zekerheid tegen de scherpste prijs

Volgens Dennis van Tol, Accountmanager Industrial Power Systems bij Pon Power, was de introductie van de nieuwe GC-lijn een logische stap. Hij vertelt: “In essentie is het uitgangspunt dat een noodstroominstallatie niet of nauwelijks wordt aangesproken. Eigenaren en gebruikers zijn dus niet op zoek naar een product met allerlei opties en extra’s, maar naar een oplossing die zekerheid en gemoedsrust biedt tegen de scherpst mogelijke prijs. Een product dat aan alle verwachtingen voldoet, maar deze vanuit kostenoogpunt niet overtreft. Juist hierom is deze hoogwaardige lijn ontwikkeld.”

Met de nieuwe lijn Cat® GC-dieselgeneratorsets maakt Pon Power een Caterpillar noodstroomoplossing voor veel meer klanten bereikbaar. Met het prijsniveau dat vergelijkbaar is met dat van prijsvechters in de noodstroommarkt, maakt deze nieuwe lijn de kwaliteit en betrouwbaarheid van een Caterpillar product bereikbaar voor een zeer breed scala aan gebruikers. De modellen met vermogens van 33 tot 220 kVA komen nog dit jaar beschikbaar en kunnen per direct besteld worden. De grotere vermogens volgen later. De GC-lijn is inzetbaar voor alle mogelijke stationaire noodstroomtoepassingen.

gc_row_models_bkgd_1200x9004.png
achtergrond
Nieuws
Kort
NIEUWS

Je kunt altijd het laatste nieuws, video's en acties van Pon Power checken op de website 

fvsdf.jpg

KORT NIEUWS

Wijzigingen Pon Power

Wij willen u graag informeren over een aantal wijzigingen die er binnen Pon Power en de Pon organisatie hebben plaatsgevonden. 

Pon is een belangrijke speler op het gebied van energie-oplossingen voor onder andere de maritieme sector en het is noodzakelijk voor Pon om versneld te innoveren. Denk hierbij aan de digitalisering en de energietransitie waar we nu mee te maken hebben. Tegelijkertijd willen wij u de beste klantervaring (blijven) bieden. Het versimpelen van de Pon organisatie is een logisch gevolg van al deze ontwikkelingen. Deze versimpeling zal door de corona crisis versneld worden doorgevoerd.

rectangle_3_copy.jpg

Nieuwbouw

Om in te blijven spelen op de veranderende marktvraag zullen wij de verkoop van nieuwe MaK motoren (tot op heden verliep dit via Bolier) integreren met het verkoopteam van Pon Power Nederland. Door de krachten te bundelen verwachten wij complexere klantvraag beter te kunnen beantwoorden. Het verkoopteam van Bolier zal fysiek kantoor gaan houden bij Pon Power te Papendrecht, onder leiding van Directeur Power & Propulsion Products - Jochem Neuteboom. Het portfolio van Pon Power betreft nu Cat motoren en generatorsets, MaK motoren en generatorsets, Berg (verstelbare) schroeven en thrusters en Cat Solar zonnepanelen.

close

Wat verandert er voor Pon Power?

Service en Parts

Pon Power blijft zich onveranderd richten op de service en parts levering van Cat motoren & oplossingen. Bolier gaat zich volledig focussen op de service en parts levering van MaK motoren en Berg propulsion-producten. Deze organisatie komt onder leiding te staan van General Manager - Olaf Lokhorst.

Speciaal team: Solutions

Binnen Pon Power Nederland zal er naast de verkoop van nieuwe motoren en service & parts een speciaal team worden opgesteld die zich richt op het samenstellen van (nieuwe) oplossingen voor geselecteerde marktsegmenten. Denk hierbij aan warmtekrachtinstallatie voor onder andere tuinbouw en ziekenhuizen, power packs voor aandrijving van hei- en boormachines, critical power voor datacenters, containerised opwekkingsinstallaties voor off-grid food in Afrika. Dit team komt onder leiding van Directeur Power & Propulsion Solutions Arnold den Boon te staan. Projectmanagers en Engineers van Topec verhuizen hiermee naar Pon Power.

Met het samenvoegen van de teams van Topec en Pon Power zal Topec langzaam afgebouwd worden. Productie en Assembly activiteiten van Topec worden uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven.

Deze aanpassingen geven ons de mogelijkheid om te blijven investeren in de toekomst en in oplossingen die voor u en uw business waarde toevoegen. Zo blijven wij ons richten op de doorontwikkeling van een powerpacks en hybride oplossingen.

Nieuwbouw

Pon Power & Bolier blijven ongewijzigd hun kernwaarden behouden: persoonlijk, flexibel met hoge kwaliteit en bereikbaarheid voor u. Voor onderhoud en parts leveringen aan uw Cat installatie blijft Pon Power uw aanspreekpunt en verandert er niets. Voor service en parts vragen met betrekking tot MaK motoren en Berg Propulsion blijft Bolier uw vaste contact. Het serviceteam van Bolier zal gevestigd blijven op het kantoor van Bolier te Dordrecht.

Service

In het dagelijks contact met betrekking op de verkoop en projectmanagement van nieuwbouw projecten behoudt u grotendeels uw vaste contactpersoon. Op termijn zullen alle nieuwe overeenkomsten met Pon Power Nederland gesloten worden.

rectangle_3_copy_4.jpg
top (copy)
group_2.jpg
close

KORT NIEUWS

Berg
Propulsion

Cat Propulsion verkocht aan Gula Skrinet AB en heet vanaf nu Berg Propulsion

Caterpillar heeft eerder dit jaar een overeenkomst bereikt met Gula Skrinet AB om Caterpillar Propulsion AB te verkopen. De producten en diensten dragen nu de merknaam Berg Propulsion. 

Pon Power blijft zich inzetten voor de voortstuwingsindustrie en blijft het eerste aanspreekpunt voor de verkoop van Berg voortstuwingssystemen. Het onderhoud blijft uitgevoerd worden door Bolier.

De beslissing om Caterpillar Propulsion te verkopen aan Gula Skrinet AB is om de continuïteit met de klanten en dealers van Caterpillar te behouden en het bedrijf te positioneren bij een eigenaar die het bedrijf en de industrie al kent. Gula Skrinet AB is een bedrijf dat wordt geleid door de vorige COO en aandeelhouder van het voormalige Berg Propulsion AB. De eigenaar heeft uitgebreide ervaring en een diep begrip van de wereldwijde maritieme sector. Caterpillar is van plan een nauwe zakelijke relatie te onderhouden met het afgestoten bedrijf, waarbij zowel de verkoop van MaK als Cat maritiem wordt ondersteund.

group_3356.jpg

Pon Power & Bolier blijven dealer

Behoud continuïteit

rectangle_3_copy_3.jpg

KORT NIEUWS

My Pon Power Portal

online applicatie

Pon Power helpt u graag om uw dagelijkse werkzaamheden overzichtelijker en efficiënter te maken. Veelal bieden wij u deze hulp in de vorm van online applicaties. Inmiddels zijn dit er al heel wat en is het misschien lastig om het overzicht te houden van wat er beschikbaar is en hoe u hierbij kunt inloggen. Speciaal hiervoor is het My Pon Power portal ontwikkeld.

close

Wat biedt My Pon Power Portal u precies?

Het portal biedt u vooral heel veel gemak. Door middel van slechts één inlog heeft u direct toegang tot al uw Pon Power applicaties zonder dat u hierbij steeds opnieuw hoeft in te loggen. Inloggen kan gemakkelijk met uw bestaande Caterpillar (CWS) gegevens.

Ontdek de voordelen van My Pon Power Portal!

Benieuwd wat het My Pon Power portal voor uw dagelijkse werkzaamheden kan betekenen? Ga naar myponpower.pon-cat.com en log in met uw CWS gegevens. Indien u uw gebruikersnaam of wachtwoord niet meer weet of u nog niet over inloggegevens beschikt, dan kunt u die via de website gemakkelijk opvragen.

group_3_copy_2.jpg

KORT NIEUWS

Profiteer van een snelle levering!

Laatste 3508 motoren
uit voorraad leverbaar:

close
3508_motor_c040091.png

Mocht u willen hermotoriseren voorafgaande de ingang van de strengere emissie-eisen EU Stage V en bent u op zoek naar een motor in de vermogensrange 507 - 746 bkw (680-1000 bhp)?

Profiteer dan nu van een snelle levering, Pon Power levert deze motoren tijdelijk uit voorraad.

Meer weten? 

Neem contact op met uw accountmanager of bel 078 6420 420.

close

KORT NIEUWS

CAT® C32B (TRIPLE TURBO) VOORTSTUWINGSMOTOR

Robuuste en bewezen succesvolle voortstuwingsoplossing geschikt voor een scala aan toepassingen

Pon Power introduceert de nieuwe Cat® C32B Triple Turbo high-performance voortstuwingsmotor. Deze nieuwe motor, die voortborduurt op het bewezen robuuste en toonaangevende C32-platform, biedt zowel potentie als comfort. Met zijn verbeterde motorblok, sequentieel geplaatste turbo's en verhoogde koelcapaciteit is de C32B 3-Turbo ideaal voor een breed scala aan toepassingen, van jachten tot commerciële toepassingen en overheid.  De Cat C32B Triple Turbo-motor zal eind 2021 leverbaar zijn.

PON POWER INTRODUCEERT 

c32b_cat_marine_propulsion_engine_modernhex_ortho_right_front.png

Cat® C32B Triple Turbo high-performance voortstuwingsmotor

De nieuwe C32B presenteert de meest duurzame, hoogwaardige en maritieme energieoplossing die momenteel beschikbaar is. De C32B is verkrijgbaar in drie vermogens. Elk model heeft een betere vermogensdichtheid dan het vorige model, met een vermogenstoename tot 25%. Dit alles met behoud van dezelfde footprint, waardoor een snelle en probleemloze refit van deze hightech motor mogelijk is.

Drie vermogens

“Het Cat C32-motorplatform heeft een wereldwijde reputatie van robuustheid en betrouwbaarheid", zegt Jochem Neuteboom, Commercieel Directeur bij Pon Power. “Met de C32B drievoudige turbomotor tilt Caterpillar de belangrijkste eigenschappen van dat platform naar een hoger niveau, door meer vermogen, meer comfort, meer duurzaamheid en lagere kosten over de gehele levensduur te leveren. We zijn ervan overtuigd dat we met deze hightech, krachtige energieoplossing onze klanten kunnen helpen hun producten naar een hoger niveau te tillen. ”

hoger niveau 

KORT NIEUWS

CATERPILLAR NOODSTROOM GENERATOREN 

NU TEGEN EEN LAGERE PRIJS 

Nieuwe lijn Cat® GC-dieselgeneratorsets zijn af-fabriek, compleet en gebruiksklaar

close
gc_row_models_bkgd_1200x9006.png

Met de nieuwe lijn Cat® GC-dieselgeneratorsets maakt Pon Power een Caterpillar noodstroomoplossing voor veel meer klanten bereikbaar. Met het prijsniveau dat vergelijkbaar is met dat van prijsvechters in de noodstroommarkt, maakt deze nieuwe lijn de kwaliteit en betrouwbaarheid van een Caterpillar product bereikbaar voor een zeer breed scala aan gebruikers. De modellen met vermogens van 33 tot 220 kVA komen nog dit jaar beschikbaar en kunnen per direct besteld worden. De grotere vermogens volgen later. De GC-lijn is inzetbaar voor alle mogelijke stationaire noodstroomtoepassingen.

Zekerheid tegen de scherpste prijs

Volgens Dennis van Tol, Accountmanager Industrial Power Systems bij Pon Power, was de introductie van de nieuwe GC-lijn een logische stap. Hij vertelt: “In essentie is het uitgangspunt dat een noodstroominstallatie niet of nauwelijks wordt aangesproken. Eigenaren en gebruikers zijn dus niet op zoek naar een product met allerlei opties en extra’s, maar naar een oplossing die zekerheid en gemoedsrust biedt tegen de scherpst mogelijke prijs. Een product dat aan alle verwachtingen voldoet, maar deze vanuit kostenoogpunt niet overtreft. Juist hierom is deze hoogwaardige lijn ontwikkeld.”

gc_row_models_bkgd_1200x9004.png

Pon Power Motorennieuws

Het online relatiemagazine van Pon Power, de Caterpillar dealer voor diesel en gas motoren & generatoren. In dit magazine houden wij u op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de markt, innovatieve projecten en nieuwe services en producten van Pon Power.
Volledig scherm